Business Coaching Essentials

Wil jij als professional/zzp’er:

 • Jouw expertise inzetten bij ondernemers?
 • Meer sales?
 • Klanten die beter bij jou passen?
 • Weten waar jouw échte kracht zit?
 • Werken vanuit je natuurlijke talent?
 • Een leven lang leren?
 • Kennis uitwisselen, netwerken en teambuilding met andere ondernemende professionals?

De Training Business Coaching Essentials helpt je:

 • Gesprekstechnieken eigen maken voor het realiseren van langdurige klantrelaties, conflicthantering en probleemoplossing.
 • Sales te vergemakkelijken
 • Gerichte interventie- en coachingtechnieken toepassen op jouw klanten (ondernemers) met groeiproblemen.
 • Inzien op welke drie onderwerpen ondernemers zich moeten richten om de volgende fase van groei te bereiken, met als doel: waarde-opbouw van hun bedrijf.
 • Doelen bereiken zonder dat je energie aan de verkeerde zaken besteedt.
 • Jezelf blijvend te ontwikkelen dankzij toegang tot onze kennis en methodes.

In 2023 wordt de training 3 keer aangeboden.

De eerste training  start op 23 maart. De vervolgdagen zijn 30 maart en 17 april.  Terugkomdag is 11 mei.  *

De tweede training start in juni en vindt plaats op de volgende data: 15 juni, 29 juni en 6 juli. De terugkomdag is 13 juli. *

De laatste training van dit jaar start in september. De data zijn: 28 september, 5 en 19 oktober. De terugkomdag is 2 november. 

 

Jouw investering bedraagt € 2.250 (excl. btw). 

*De training vindt plaats in kleine groepsomvang, trainingsdagen kunnen indien nodig ook in overleg worden gepland. Neem hierover gerust contact met ons op. 

Van vakbekwaam naar trusted advisor

Je werkt net zoals wij het liefst met ondernemers. Ondernemers hebben vaak pittige meningen en dat is ook nodig. Anders komen ze niet door de lastige fases heen. Bovendien is het bedrijf hun kind, passie en pensioen. Maar hoe het ook zij; het is altijd hun eigen geld en vermogen. Dat maakt werken met ondernemers anders, direct, spannend en uitdagend. Dat vraagt om gerichte (interventie)technieken om het gesprek aan te gaan, ze los te krijgen als ze vastzitten en zo te helpen groeien.

Hoe ontwikkel jij je nu tot trusted advisor vanuit jouw expertise?

business coaching


 Jan Boersma,

HR|Teammanager en veranderaar,
over zijn deelname:

Voorafgaand aan de training Business Coaching Essentials wordt de ODC-talentmeting afgenomen. Deze test meet (on)bewuste talenten en drijfveren. Het maakt helder waar je natuurlijke kracht zit en waar je energie lekt. Dit leidt tot een training op maat. Voor mezelf heeft de test, ondanks mijn leeftijd, toch weer meer inzicht gegeven in mijzelf. Bijvoorbeeld de elementen die ik mij heb aangeleerd om iets te (willen) bereiken, terwijl dit niet in mijn talent zit. Inzien dat dit mij meer energie kost dan oplevert, zorgt ervoor dat ik het voortaan bij anderen ga beleggen. Daarnaast heeft de ODC-test binnen mijn werk een mooie toegevoegde waarde als assessment tool.

De training is gestoeld op de methode van De Reis van de ondernemer, waarmee je inzicht krijgt in de reis die iedere ondernemer doormaakt. Het helpt enorm om in gesprek te komen en daadwerkelijk connectie te maken, dat is een mooie meerwaarde. Daarnaast realiseerde ik mij dankzij de 7-stappen gespreksmethode, ook onderdeel van de training, dat ik in gesprekken meer kan doen dan ik tot nu toe deed; zoals een pauze laten vallen, wat zorgt voor bewustwording. Het effect daarvan heeft mij overtuigd om het meteen in te zetten, met succes!

Tot slot: dankzij de andere deelnemers en de GrowthFactory Community heb ik mijn netwerk vergroot.

 

Opleiding Business Coaching Essentials

De opleiding Business Coaching Essentials zorgt in de basis voor ontwikkeling van jezelf. 

En biedt je instrumenten om andere ondernemers te helpen groeien en waarde te vermeerderen. Je maakt interventietechnieken eigen en krijgt inzicht in communicatiestijlen, inclusief tools en handvatten. Je leert adviesrelaties bouwen voor het leven. Het geheim? De manier van omgang met ondernemers: een combinatie van harde en zachte elementen in onze aanpak.

De opleiding

De opleiding behandelt een aantal gespreksmethodieken waarmee je de basis legt voor een langdurige klantrelatie op basis van echt contact en vertrouwen. Hiermee zet je een eerste stap om de manier van omgang, cultuur, intensiteit en authenticiteit binnen een onderneming te veranderen. Met als uiteindelijk doel ondernemers gefocust helpen met waarde-opbouw van hun bedrijf.

De opleiding Business Coaching Essentials brengt je kortom van inhoudelijke en vakbekwame professional naar de rol van trusted advisor.

Frank van den Ouden,
Frank Business Consulting,
over zijn deelname:

 “De gesprekstechnieken van GrowthFactory hebben mij geleerd om tijdens acquisitiegesprekken meer de coachende rol aan te nemen. Waar ik voorheen de potentiële klant wilde overtuigen om mijn diensten af te nemen, voer ik nu gesprekken op basis van de werkelijke problematiek van de ondernemer. Door de GrowthFactory vraagstelling herkent deze zijn behoefte sneller en beter waardoor ik gerichter een aanbieding kan doen, wat vaker tot opdrachten leidt.”

Programma

business coach

De training bestaat uit:

 • Talententest en feedback-sessie: Wat is jouw echte talent, wat pas je toe, kun je nog verder ontwikkelen en wat zijn je blinde vlekken? Deze test maakt jouw natuurlijke kracht helder, waardoor je je ook scherper kunt positioneren. Na het maken van de online test volgt een twee uur durende terugkoppeling met Karin Verhagen.
 • De 7-stappen om een langdurige relatie te bouwen: basistechniek voor effectieve gesprekken (salesgesprekken en conflicthantering).
 • Business Coaching Skills: Wat kun je doen wanneer ondernemers vastzitten in hun overtuigingen? Hoe creëer je beweging? Hoe help je ze bij het nemen van moeilijke besluiten? Wat zijn de interventietechnieken wanneer ondernemers vastzitten in hun eigen overtuigingen?
 • GrowthFactory analysetool: de Reis van de ondernemer maakt inzichtelijk waar een ondernemer staat in zijn ontwikkeling en die van zijn onderneming. Je helpt hem/haar inzien wat nodig is om verder te groeien en gefocust waarde op te bouwen.
 • Mogelijkheid tot aansluiting bij het GrowthFactory Community en deelname aan onze kennissessies en opleidingen.

Investering 

De investering in de training Business Coaching Essentials bedraagt € 2.250,- (ex btw). Hierin zit onze  GrowthFactory Talententest t.w.v. € 750,- inbegrepen inclusief persoonlijke coachingsessie (terugkoppeling), 3,5 dag training op locatie inclusief hand-outs en een terugkommiddag. En natuurlijk koffie/thee, lunch, overige drankjes en afsluitende borrel op de laatste (terugkom)dag.

Wanneer en waar

De opleidingsdagen vinden plaats bij GrowthFactory, op ons hoofdkantoor in Diemen.  De eerstvolgende training vindt plaats op donderdag 12 mei,  2 en 6 juni 2022. De terugkomdag is op donderdag 30 juni. Schrijf je hieronder in en we sturen je een bevestiging van aanmelding.

 

Schrijf je in

Schrijf je hier in voor deelname aan de training Business Coaching Essentials. Start: 12 mei 2022