Karin Verhagen

 

Verandering is onlosmakelijk verbonden met het leven. De vraag is hoe je omgaat met deze onvermijdelijke veranderingen; in je organisatie, binnen je samenwerking en als mens.

 Stammend uit een ondernemersgezin herken ik het pragmatisme en doelgerichtheid van de ondernemer als geen ander. Daarbij ben ik academische geschoold en heb een achtergrond als veranderstrateeg bij grote organisaties (waarvan 8 jaar als consultant via Capgemini), zowel in de profit- als non-profitsector. Sinds 2006 ben ik zelf ondernemer.

 Dankzij deze achtergrond en mijn werkervaring ben ik in staat om zakelijkheid met intuïtie, hoofd met hart, en passie met resultaat te combineren. Mijn persoonlijkheid is verbindend, oprecht, authentiek en ik breng ik graag heldere inzichten.

Mission Possible

Tezamen met mijn brede ervaring ben ik daarom op mijn plek in organisaties, samenwerkingen en ondernemingen waar zaken veranderd, verbeterd, vernieuwd of geprofessionaliseerd moeten worden. Dit vanuit mijn overtuiging dat stilstand achteruitgang is en dat is natuurlijk géén optie.

 Mijn kracht en toegevoegde waarde ligt in het begeleiden van transformaties en veranderingen op drie lagen:

.

 

karin_verhagen

Mijn expertise

Transformaties in Organisaties

Organisaties worden steeds vaker en sneller uitgedaagd om te veranderen. En een verandering moet nu eenmaal georganiseerd worden. Het bedrijf gaat een nieuwe fase in en moet professioneler, sneller of innovatiever handelen. Hoe pak je dat aan? Hoe ziet die toekomst er eigenlijk uit? En hoe neem je medewerkers mee op deze reis? Hoe overwin je de natuurlijke weerstand tegen verandering en op welke wijze breng je verschillende belangen bij elkaar? Hoe worden daadwerkelijk gefundeerde besluiten genomen? Beschik je eigenlijk wel over het juiste team voor deze nieuwe fase? En hoe bouw je een zelfstandig draaiend team? En hoe zorg je dat ze resultaten boeken?

 Stuk voor stuk vraagstukken waarmee ik als programma-, change manager en (team) coach uitgebreid ervaring heb opgedaan bij grote organisaties en het MKB. Hierdoor ben ik in staat om voor jou en jouw organisatie, of programmateam voor rust, duidelijkheid en structuur te zorgen, inclusief een helder plan. En ik zorg ervoor dat de verandering daadwerkelijk plaatsvindt.

Hoe ik dit doe? Door echt te begrijpen waar de organisatie staat, en scherp krijgen wat het nieuwe doel is. En vervolgens begeleid ik het proces met transparante communicatie én bewezen methoden. Daarnaast zorg ik er graag voor dat mensen zelf verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen.

Persoonlijke transformaties

Jezelf blijven ontwikkelen, begrijpen en inzetten van je talenten en dáárom succesvol zijn. Dat is waar ik in geloof. Ik ben er van overtuigd dat de verbinding van je passie aan jouw ambitie en doel zorgt voor goede zakelijke resultaten maar vooral ook voor plezier in je werk én leven. De mensen die ik hierin begeleid zijn ondernemers, partners/ samenwerkingen en professionals.

 Heb je soms het gevoel dat je niet meer volledig uit de verf komt in jouw rol of de fase van jouw leider- of ondernemerschap, maar weet je niet hoe dit komt? Dat je eigenlijk meer kunt, maar geen idee hebt wat dat dan is? Wat je volgende stap kan zijn? Wat en welke keuze écht bij je past?

 Of vraag je je als ondernemer en/of professional af hoe het komt dat de passie verdwijnt. Dat je de organisatie niet goed los kunt laten of onvoldoende tijd en ruimte kunt nemen voor nieuwe marktkansen. Hoe maak je jouw bedrijf groter en minder afhankelijk van jezelf? Weet jij hoe je jouw bedrijf en jezelf echt verder kan helpen? Of misschien weet je heel goed wat je te doen staat, maar stel je het uit…

 Ik ben bijzonder gepassioneerd om jou als ondernemer of professional in je kracht te zetten én te houden. Wij maken bij GrowthFactory gebruik van onbewuste talentmetingen. Ik gebruik daarbij ook minder tastbare instrumenten zoals mijn sterke intuïtie en heldere kompas. Om te voelen wat voor jou persoonlijk wel en wat niet werkt. Het is een pad dat niet iedereen direct inslaat maar wanneer je zoekende bent naar het verbinden van je hoofd en hart en je zakelijk succes daarmee in lijn wilt houden, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Als sparringpartner en coach verken ik ook dit pad graag samen met jou.

Partnership en complexe samenwerking

Partnerships en samenwerkingen ontstaan uit een gemeenschappelijke passie, doel en geloof in aanvullende competenties en talenten. Onderweg rijzen echter talloze uitdagingen waardoor het gezamenlijk navigeren een beproeving kan worden, in plaats van een kracht. Het verbeteren en versterken van samenwerkingsverbanden en partnerships, is een van mijn specialismen.

 Ik kijk daarbij allereerst naar de onderliggende mechanismen: wat is de échte oorzaak voor het niet optimaal lopen van een partnership of samenwerking? En wat is ervoor nodig om door deze fase te komen? In mijn overtuiging kom je verder met complementaire disciplines. En zonder wrijving, geen glans. Daarom reik ik samenwerkende partijen en partners inzichten en handvatten aan om met de persoonlijke mechanismes en patronen te leren omgaan. Daartoe maak ik gebruik van de bewezen analysemethoden en -technieken, mijn ervaring sinds 1998 en van beproefde teammetingen.

Whitepapers:

whitepapers

Crisis vol kansen

De juiste keuzes maken in crisistijd? Concrete tips en handvatten voor gerichte stappen.

whitepapers

Succesvol groeien

Inzicht en hands on tips helpen je anticiperen op veranderingen. Én voor waardevermeerdering en rust in jouw ondernemerschap.

ondernemers

8 tips voor rust en structuur

Hoe je evenveel winst en omzet draait met minder werken. En écht tijd (en energie) overhoudt voor de sportschool.

Ben Wildeboer
Senior adviseur Hogeschool Rotterdam

“Als programmaleider van een gecompliceerd (bouw-) project dat onder hoge tijdsdruk moet worden gerealiseerd, functioneert Karin Verhagen uitstekend. Ze is tactisch sterk, behoudt ze het overzicht en is steeds in staat betrokkenen op alle niveaus in de organisatie, op een effectieve, correcte en humorvolle wijze ‘bij de les’ te houden. Ze weet een brug te slaan tussen betrokkenen met verschillende achtergronden en expertises. Doordat ze een ander wat gunt, mensen in hun waarde laat en zaken op een juiste manier weet te relativeren, weet ze het optimale uit het project te halen. Het is mij daarom een groot genoegen om met Karin samen te werken.”

Danny van Beek
Voormalig mede-eigenaar MMD Media

“Hoewel ons mediabedrijf rond 2015/2016 goed liep, verveelden we ons. We hadden als partners ook niet goed voor ogen wat we verder wilden/moesten. GrowthFactory maakte een vlijmscherpe analyse van de situatie met drie keuzes, waarbij we de keuze van groei hebben omarmd. Karin heeft ons daarbij begeleid, vooral bij het invullen van de structuur van de organisatie en bijkomende zaken.

Toen wij in 2019 werden benaderd om ons bedrijf te verkopen, is ons pas goed duidelijk geworden wat de toegevoegde waarde was van de structuur die ons was geadviseerd.”

Stephanie
Ondernemer

“Als ondernemer/directeur krijg je niet zo snel een eerlijke mening van de mensen met wie je werkt. Ik zat vast in mijn ondernemerschap en twijfelde of ik wel verder wilde. Het coachtraject met Karin gaf mij handvatten en vooral vertrouwen om beslissingen te nemen. Ik kreeg inzicht in waar ik stond en dat het beter zou worden in een volgende fase.

Om mezelf misbaar te maken hebben we gewerkt aan het bouwen van een systeem, samen met mijn rechterhand. Ter voorbereiding van en tijdens mijn zwangerschap heeft Karin mijn rechterhand gecoacht en begeleidt. Zo kon ik de tent iets geruster achterlaten. Karin reikte ons tools en oplossingen aan waardoor we zelf met ons team aan de slag konden.

Jonathan Koelewijn
Managing director, Noordhoek Kaas

“In een hele korte tijd is Karin in staat geweest om mij te laten zien wat logische vervolgstappen zouden zijn in mijn carrière en persoonlijke leven.

Daarnaast heb ik tools en handvatten gekregen om deze stappen daadwerkelijk te kunnen verwezenlijken. De coaching heeft in een heel korte tijd een duidelijk perspectief geboden voor verdere groeimogelijkheden in mijn carrière en wat logische vervolgstappen zouden zijn, ook in mijn persoonlijke leven. Ik heb Karin hierbij ervaren als een zeer waardevolle coach; in deze periode was zij voor mij een persoonlijk kompas.”

Contact

GrowthFactory Amsterdam

Hartveldseweg 34d | 1111 BG Diemen

+31 6 44553131
karin@growthfactory.nl

Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Geen nieuws meer missen van Karin?

Laat je gegevens achter en ik houd je op de hoogte van de laatste blogs, whitepapers en nieuwsberichten!

Ja, ik wil ook meer groeitips van Karin!