In memoriam

Hetgeen we vreesden is gebeurd. Zaterdag 30 oktober jl. bereikte ons het verdrietige bericht dat onze lieve en scherpzinnige Frans, onze collega, vriend en mentor in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag is overleden.

Lees hieronder verder..

 

In memoriam - Frans Glazener (61)

Ik leerde Frans kennen in 2012 bij een eerste module van een Australische Business Coach methode. We hebben de opleiding een jaar lang gevolgd in Engeland waardoor we regelmatig samen reisden en met collega’s verbleven in restaurants en lokale horeca. Het was een prachtige tijd, met 120 business coaches van over de hele wereld. We waren beiden enthousiast over de impact van de modellen en hebben veel geleerd, gelachen en historische momenten meegemaakt. Frans had altijd de lachers op zijn hand. Zijn Engels was als een native speaker natuurlijk vlekkeloos en hij was groot fan van de 25 business coach modellen; vooral de strategische modellen pasten hem als een jas. In die tijd kwamen we er ook achter dat hij een geboren professor was. Het gemak waarmee hij voor grote groepen stond en op ludieke wijze zijn kennis wist over te brengen, was een van zijn vele talenten. Geen wonder dat hij met veel plezier les is gaan geven op de Rotterdam Business School.

Het was niet meer dan logisch dat Frans als eerste partner toetrad tot ons bedrijf GrowthFactory in 2015.  Al snel gevolgd door onze vierde partner, Roos. Samen ook met Robert hebben we met z’n vieren een mooie basis gelegd en een prachtige tijd gehad. Frans gaf een paar maanden geleden nog aan dat dit de mooiste baan ter wereld was. Hij vond het niet alleen heerlijk om ondernemers te coachen, hij bleef ook graag internationaal werken voor grote corporates. Tot een maand geleden verscheen hij op onze partnerbijeenkomsten online om hier vol passie zijn kennis te blijven delen. Daarbij heeft hij zo lang als dat ging zijn klanten geholpen.

Frans had een paar favoriete uitspraken die regelmatig door ons pand galmden. Zoals ‘Trust the process’ en ‘Laat de uitkomst los’. Hier geloofde hij heilig in en inmiddels zitten deze overtuigingen dankzij hem ook stevig verankerd in ons dna. Bij inzichten, had hij het steevast over een ‘epiphany’. Ook dat is bij ons een gevleugelde uitspraak geworden.

Frans was ongelooflijk positief maar als je er onverhoopt anders over dacht, dan moest je van goeden huize komen om hem te overtuigen. En als iets of iemand eenmaal had afgedaan, dan was het wat hem betreft ook klaar. Op het koppige af. Dat was ook onze Frans.

Wij zullen Frans zijn gedrevenheid, gezelligheid, wijs- én eigenwijsheid enorm missen. Gelukkig hebben we heel veel mooie herinneringen opgebouwd die we met elkaar zullen blijven delen. En natuurlijk zullen wij hem altijd terugvinden in onze coachingsmodellen.

Zijn grote liefde was zijn werk maar de allergrootste liefde met grote afstand was zijn gezin. “Zijn meisjes”, zoals hij altijd zei. Hij zag er zó enorm tegenop om ze achter te moeten laten. Nu is het dan toch zover gekomen. We wensen Annemiek, Julie, Pien en Carlijn heel veel sterkte bij dit enorme verlies.

Namens Roos, Robert en het hele GrowthFactory team,

Karin

P.S. Heb je een leuke anekdote of ander bericht voor de familie of wil je een kaarsje aansteken? Klik dan hieronder om naar de digitale gedenksite te gaan.

 

business coaching
business coaching
business coaching